Rekorddeltagande på 1 maj

Vänsterpartiet hade ett rekordhögt antal deltagare i årets 1 maj-tåg med 4000 i tåget och över 5000 på Gustav Adolfs torg.

DSC_7463

Medlemmar i Biskopsgården-Torslanda-föreningen startade dagen redan kl 11 på Masthuggstorget för att delta i en gemensam arbetarrörelsemanifestation till minne av de 600 svenskar, unga gräsrötter i arbetarrörelsen, som reste ner till Spanien 1936-1938 för att strida som frivilliga mot Francos fascister. Adam Lundqvist, medlem i Ung Vänster Biskopsgården-Torslanda, höll ett kort appelltal för Ung Vänster där han framhöll vikten av att ta gemensamt ansvar när fascistiska krafter vinner mark i Grekland, när nazister demonstrerar på 1 maj i Jönköping och när högerkrafter i Latinamerika blir öppet antidemokratiska när de bekämpar folkvalda vänsterpresidenter.

Därefter ställde vi upp i Vänsterpartiet och Ung Vänsters tåg på Andra långgatan bakom vår nya banderoll ”Röda, goa Biskopsgården” där vi samlade många människor. Slagord som ”Vi tar strid för äldrevården- röda, goa Biskopsgården” och ”Våra gator, våra torg- inget REVA i Göteborg” skanderades livligt.
Därefter tog vi oss till Svarte Mosse i Biskopsgården för att besöka Pantrarnas hiphopfestival Speak your mind där Black Panther-veteranen Emory Douglas höll tal och Dead Prez framträdde. En mycket lyckad dag, allt som allt. Vi ses på Biskopsgårdens dag 11 maj vid Svarte Mosse

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *