Torgmöte på Friskväderstorget med tal och gäster

Lördag 17 maj hade vi torgmöte på Friskväderstorget. Vi bjöd på kaffe och ballonger och informerade om vår EU-politik, vad valet till EU-parlamentet innebär och hur man röstar. Malin Persson höll tal på svenska och Abdullah Deveci höll tal på kurdiska och turkiska. Vi fick även besök av den kurdiska politikern Nazmi Gür , som är invald i det turkiska parlamentet för vänsterpartiet BDP, som senare skulle delta på ett möte hos Kurdiska kulturföreningen på Friskväderstorget. Han kommer även medverka på en kurdisk filmfestival på Folkets hus Järntorget under söndagen tillsammans med borgmästaren i Halabja (kurdisk stad i Irak) och Vänsterpartiets riksdagsledamot Hans Linde.
20140517_132853

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20140517_132929

abdullahtalar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0171

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.