Affischeringar och torgmöten har avslutat vår valrörelse

Under torsdagen delade vi ut vårt valmaterial utanför Johnson controls på Hisingen.

malinjohnsons

Senare under kvällen samlades vi för affischering i Biskopsgården. Under torsdagskvällen anordnades även en demokratikväll på Sjumilahallen av Studiefrämjandet för att öka valdeltagandet. Vårt ungdomsförbund Ung Vänster hade bokbord och förutom dansuppträdanden gjorde rapparen, programledaren och Malmö-bon Behrang Miri ett framträdande. Behrang Miri pratade bland annat om att renoveringen av miljonprogramsområdena måste vara ett nationellt politiskt ansvar, som inte kan bekostas genom chockhöjningar av hyrorna för arbetarklassfamiljer. Det som hänt i södra Biskopsgården, där Willhem kräver 40%-iga hyreshöjningar efter att lägenheter har renoverats, har vi många exempel på runtom i Sverige. Vänsterpartiet kräver ett statligt renoveringsstöd så att miljonprogramsområdena kan rustas upp utan kraftiga hyreshöjningar.

På fredagen delade vi ut material på Friskväderstorget.

Foto0001

På fredagskvällen besökte även Helen Engholm, riksdagskandidat, föreningen Integrationsnätverket vid Bräcke på Hisingen. Helen Engholm pratade om valet och Vänsterpartiets viktigaste frågor och krav.

integrationsnätverket

Idag, lördag, samlades vi vid valstugan på Backaplan för att därefter ta oss till Vårväderstorget, Friskväderstorget och Länsmanstorget och dela ut vårt material. På Vårväderstorget träffade vi även konstnären Benny Cruz, som var i färd med att göra en ny målning om sex timmars arbetsdag. Benny har för Vänsterpartiets räkning gjort målningar runtom i staden under valrörelsen. Här är en av dem.

20140913_154444

 

friskväder

Här kan du läsa om alla våra 27 valaktiviteter den senaste månaden (visning av vår film, öppet möte i Torslanda, valupptakt på Svarte Mosse, plakatuppsättning, debatter, flygbladsutdelningar på tidigare morgnar och på kvällar, på torg och utanför industriarbetsplatser, medverkan i närradio, m.m.). Ytterligare fler medlemmar ha slitit på i sitt eget område och i föreningar där de är aktiva, eller stått i valstugan på Backaplan. Imorgon går vi till vallokalerna och röstar bort Reinfeldts högerregering. Om vi vill ersätta Reinfeldts högerpolitik med en politik för arbete, rättvisa och för minskade klyftor, och hindra Sverigedemokraterna från att få politiskt inflytande, behöver vi en stark vänster. I riksdagen, i regionfullmäktige och i kommunfullmäktige driver Vänsterpartiet en socialistisk och feministisk politik. Det är de rika och välbärgade som har blivit nöjda de senaste åtta åren. Men på valdagen räknas alla röster lika, oavsett efternamn, oavsett kön, oavsett hur mycket vi har på banken. När hela Biskopsgården går och röstar, på samma sätt som de gör i Askim, kan vi uppnå förändring tillsammans. Uppmana därför alla du känner att rösta imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.