Torgmöte på Friskväderstorget för kampanjen ”Delad arbetstid – bättre liv”

Vänsterpartiet Göteborg har nyligen startat kampanjen ”Delad arbetstid – bättre liv”, där vi fokuserar på rätten till heltid, trygga anställningar samt behovet av en arbetstidsförkortning. Lördagen 15 november höll vi torgmöte på Friskväderstorget. Vi delade ut flygblad och ballonger samt höll tal på svenska och arabiska.

Vi lyfte också fram det kommande pilotprojektet för 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön som införs på Svartedalens äldrecentrum efter 1 februari. De anställda kommer att arbeta 6 timmar och få betalt för 8 timmar, detta gäller även omsorgsarbetare som tidigare har arbetat 6 timmar. Vänsterpartiet har drivit detta krav i förhandlingar i Göteborgs kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Projektet kommer att utvärderas för att se hur personal upplever att reformen påverkar deras arbetsliv samt möjligheten att göra ett bra jobb för de äldre.

friskväder15nov4

friskväder15nov2

friskväder15nov5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.