Flygbladsutdelning för kortare arbetstid och mer tid för nära och kära

Lördag 14 februari var vänsterpartister i hela Göteborg ute för att dela ut flygblad för kampanjen #deladtid, för 6 timmars arbetsdag. Själva delade vi ut flygblad på Friskväderstorget för att berätta om varför vi vill genomföra en arbetstidstidsförkortning.

Sedan 1 februari arbetar personalen på Svartedalens äldreboende 6 timmar, med åtta timmars lön. Projektet, som har gett upphov till besök från internationella medier långt innan det ens hade satt igång, har uppmärksammats av flera tidningar och radiokanaler efter uppstarten, bland annat i GT/Expressen. Även det tvååriga försöksprojektet med 6 timmars arbetsdag på Ortopedens operationsavdelning i Mölndal har uppmärksammats. I ETC berättar en av de anställda undersköterskorna på Svartedalens äldreboende:
”Igår kom jag hem tidigt på eftermiddagen och hade en hel timme innan min åttaåring kom från skolan. Jag kunde bara sitta och göra ingenting! Sedan hade jag ork att gå ut och åka pulka. Det är underbart.”

Dagen till ära, Alla hjärtans dag, hade vi specialutformade flygblad för att just lyfta fram vikten av arbetstidsförkortning för att få tid att umgås med nära och kära.

friskväder14feb

friskväder14feb2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.